جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

برگزاری وبینار بین المللی مجازی با عنوان " General Status of Medicinal and Aromatic Plants in Turkey"

دفتر روابط بین الملل وبینار بین المللی مجازی با عنوان " General Status of Medicinal and Aromatic Plants in Turkey"را در تاریخ  1401/09/06 برگزار نمود. در این وبینار که به میزبانی  آقای دکتر رحیمی مسئول محترم میز همکاری های علمی دانشگاه ارومیه با کشور ترکیه  برگزار شد، پروفسور دکتر ناظم شکراوغلو از اساتید دانشگاه قاضی آنتپ ترکیه و رئیس انجمن علمی گیاهان دارویی جمهوری ترکیه که در رشته مهندسی کشاورزی تحصیل نموده و مسئولیت مرکز گیاهان داروئی و معطر وزارت کشاورزی ترکیه و نیز مسئولیت آزمایشگاه مرکزی را به عهده دارند،  مطالب ارزنده ای در خصوص گیاهان داروئی در ترکیه ارائه دادند. ایشان سخنرانی خود را در خصوص نحوه پراکندگی گیاهان داروئی در مناطق مختلف در ترکیه و استفاده تجاری آنها آغاز نموده و به معرفی گونه های داروئی و کاربردی  ترکیه پرداختند. به گفته ایشان 80 درصد گیاهان داروئی ترکیه از عرصه های طبیعی به عمل می آید. همچنین به شرح پروژه های مشترک با اتحادیه اروپا که به تائید سازمان فائو نیز رسیده پرداخته و با معرفی گیاهان رایج و کاربرد هر یک در ترکیه سخنان خود را ادامه دادند.

پروفسور شکراوغلو در خصوص زراعی سازی گیاهان داروئی و فرآوری آن، فعالیتهای بعد از برداشت، صادرات آنها توضیح داده و به اهمیت آموزش این علم هم برای دانشجویان و عطاران و هم برای عموم در راستای حفظ سلامت مردم  و گسترش فعالیت در این زمینه تأکید کردند. جلسه با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان پایان یافت.