پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

وبینار بین المللی «ظرفیت های چند گانه آثار سعدی» برگزار شد.

دفتر روابط بین الملل و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه وبینار بین المللی مجازی و حضوری با عنوان «ظرفیت های چند گانه آثار سعدی» را در تاریخ 1401/09/05 برگزار نمود. در این وبینار که با هماهنگی و تلاشهای آقای دکتر رحیمی مسئول محترم میز همکاری های علمی دانشگاه ارومیه با کشور ترکیه در دانشکده ادبیات برگزار شد، آقای دکتر کوشش مدیر گروه محترم زبان و ادبیات فارسی و جمعی از دانشجویان نیز در این نشست حضور داشتند. این جلسه با سخنرانی پروفسور دکتر علیرضا مظفری عضو هیات علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه در خصوص آثار مختلف سعدی شیرازی شاعر شیرین سخن زبان و ادبیات فارسی و ارزش و بار معنائی آثار وی و تبحر و نبوغ خاص وی چه در شعر و چه در نثر آغاز شد و بر جایگاه ادبی این شاعر نابغه و تأثیر انکارناپذیرش بر زبان فارسی تاکید گردید. از جمله اهمیت سعدی بدین گونه مشخص می شود که آثار او مدت‌ها در مدرسه‌ها و مکتب‌خانه‌ها به‌عنوان منبع آموزش زبان و ادبیات تدریس می‌شده و بسیاری از ضرب المثلهای رایج در زبان فارسی از آثار وی اقتباس شده‌است. وبینار با سخنان  پروفسور دکتر نعمت ییلدیریم  مدیر محترم گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آتاتورک ترکیه در خصوص سعدی که همراه با ترجمه زیبای برخی اشعار وی توسط این استاد گرانقدر به زبان ترکی استانبولی بود ادامه پیدا کرد و در مورد اهمیت سعدی و معروفیت او در ترکیه سخن گفته شد. جلسه با پرسش و پاسخ شرکت کنندگان پایان یافت.